Hoppa direkt till:

Huvudinnehåll:

2Fold®

2Fold® – bullerdämpning möter design

Den nya designen för bullerbarriärer på vägarna, som nyligen lagts till i Forsters produktsortiment, utvecklades av raum-werk-stadt, ett team av arkitekter. Bullerbarriären finns i olika storlekar och mönster som bryter upp monotona sträckor längs en väg.

Design

Designen förkroppsligas av själva barriären. En barriär påverkar genom sin egen form. En gradvis förändring av bullerbarriären håller förarna uppmärksamma och hindrar dem från att ge efter för monotoni och riskera att somna.

Konstruktion

Grundstrukturen består av stålstöd som viks två gånger på olika höjder. Stöden, som kan vridas längs eller tvärs, erbjuder en mängd olika mix-and-match-alternativ för elementen däremellan. Dessa är aluminiumelement i olika former – alla typer av rektanglar, trianglar och parallellogram.

Färger

De färger som ska väljas för elementen bör lyfta fram barriärens effekt och återspegla dess omgivning. Aluminiumpanelerna rymmer ett brett urval av nyanser som tar upp och svarar på färgerna som omger dem. Veck i barriären varierar ljusvinkeln och skapar intressanta skuggor som förstärker barriärens effekt.

Kontaktperson

Alexander Betsikokos

Säljrepresentant  för Forster Fonocon I Sverige och Norge
+46 (0) 70 452 00 02
a.betsikokos@fonocon.se

Johann Graf

Försäljningavdelning bullerdämpning
+43 7442 501-405
j.graf@forster.at

tillbaka till toppen