Hoppa direkt till:

Huvudinnehåll:

Sound resonator

FONOCON sound resonator

Ljudabsorberande kanter har varit föremål för experiment i många decennier. Forster har nu banat väg för en tydlig lösning, baserad på fysikens lag och med hjälp av en effektiv kombination av datasimuleringar och standardiserade experiment: FONOCON sound resonator. Ett akustiskt effektivt lock optimerat speciellt för järnvägsbullerspektrum. FONOCON kan användas på befintliga såväl som nybyggda bullerbarriärer.

Akustiskt effektivt lock optimerat speciellt för järnvägsbullerspektrum.

Med hjälp av vetenskapliga partners som tillhandahåller akustisk expertis är det nu möjligt att få tydlig information om den faktiska effektiviteten, och att tilldela sådana data till relevanta europeiska standarder. Den akustiska effekten är en viktig faktor för att bedöma effektiviteten hos en resonator, och detta har Forster effektivt och kompatibelt kopplat till utformningen av sitt bullerskyddssystem. När det gäller faktorer som akustik, design och funktionalitet är FONOCON sound resonator en unik innovation.

FoU-projekt

Det akustiska konceptet som ligger till grund för det övre kantsystemet är baserat på λ / 4-resonatorer. Dessa resonatorer som är stängda på ena sidan avbryter resonansfrekvensens bullertryck vid resonatorkamrarnas apeturer på grund av destruktiv störning.

För att optimera FONOCON sound resonator måste resonatorkamrarnas längder anpassas till användningen.

Bedömning av total akustisk effektivitet i fjärrfältet.

Förutom att optimera bullerdiffraktion, finns det åtminstone ytterligare två aspekter som hjälper till att minska bullret: systemets utskjutande kant (jämfört med resten av bullerbarriären) och den geometriska justeringen av absorptionsområdet.

Kontaktperson

Alexander Betsikokos

Säljrepresentant  för Forster Fonocon I Sverige och Norge
+46 (0) 70 452 00 02
a.betsikokos@fonocon.se

Johann Graf

Försäljningavdelning bullerdämpning
+43 7442 501-405
j.graf@forster.at

tillbaka till toppen